[NHL playoffs] Bruins stelen overwinning

Denny (nyny83)

De Boston Bruins hebben zichzelf een goede dienst bewezen door uit met 4-1 te winnen van de Philadelphia Flyers. Daarmee komen zij op een 3-0 voorsprong in de best of seven-serie. Vooral goalie Tuukka Rask was hiervoor verantwoordelijk, want de Flyers speelden sterker. Rask wist echter 34 van de 35 schoten op doel tegen te houden terwijl de Bruins uit twintig schoten vier goals maakten. 

"Rask is in de hele serie al goed, maar deze wedstrijd was hij verreweg de beste speler op het ijs, geen twijfel over mogelijk", aldus Flyers-aanvaller Danny Briere. "Als een goalie op die manier een wedstrijd voor je kan winnen maakt dat het leven als team een stuk makkelijker. Wat kan ik zeggen, hij was er goed. Hij maakte een paar belangrijke reddingen terwijl wij de druk er flink op hadden staan, vooral in de tweede periode."

In de tweede periode was de druk van de Flyers inderdaad hoog, getuige de 15 schoten op doel die geproduceerd werden. Rask wist ze echter allemaal te stoppen, inclusief de schoten waarbij hij gescreened werd. Op dat moment stonden de Bruins al met 2-1 voor dankzij twee goals vlak achter elkaar in de eerste periode. Blake Wheeler en Miroslav Satan waren de scherpschutters. Voor de Flyers scoorde Arron Asham. 

Toen in de derde periode Mark Recchi in de powerplay ook nog eens de 3-1 maakte was de wedstrijd gespeeld. De Flyers drongen nog wel aan, maar goalie Rask was wederom een sta-in-de-weg. Het publiek had het halverwege de periode wel gezien en verliet het stadion al. Veel misten zij niet, want alleen Patrice Bergeron wist nog in het lege net te scoren.