WK-kandidatuur Rusland kan Blatter wel bekoren

Jeffrey

Rusland heeft een goede indruk gemaakt op FIFA-president Sepp Blatter. De Russen willen het WK van 2018 binnenhalen en werden verblijd met een bezoek van Blatter. Ook Nederland/België is kandidaat voor het kampioenschap.

Momenteel reist Blatter langs alle landen die kandidaat zijn. De president is naar eigen zeggen vooral onder de indruk van Rusland. In januari bracht hij een bezoek aan het land. 

"Ik was behoorlijk onder de indruk van hun opmerkelijke plannen. Rusland is geen land, maar een continent, en er zijn nu veel initiatieven gaande voor uitbreidingen en innovatie. Daarom zijn zij een interessante kandidaat", zei Blatter in London Evening Post.

Engeland zou ook graag het WK 2018 organiseren. "Dat zou een eenvoudige keuze zijn voor de FIFA. Engeland heeft een perfecte infrastructuur en het voetbal is daar al perfect georganiseerd. Dat land zou geen problemen kennen bij het organiseren van een WK."

Dat Engeland het WK krijgt toegewezen, is allerminst zeker. "Het grote Rusland is een belangrijke kandidaat, maar je hebt bijvoorbeeld ook nog het kleine maar erg plezierige bod van Nederland en België. Het wordt een interessante keuze", stelt de president.