Williams-zussen door in Rome

Olga Kroeders

Serena en Venus Williams hebben zich dinsdag bij het WTA-toernooi in Rome geplaatst voor de derde ronde. Serena (1) had het een set moeilijk met Timea Bacsinszky uit Zwitserland: 7-6 (2), 6-1. Venus (4) rekende in twee sets af met een andere Zwitserse. Zij gunde Patty Schnyder slechts vier games: 6-2, 6-2. Dinara Safina (3) verloor van Alexandra Dulgheru.

Serena Williams, die vanwege haar plaatsing bij de eerste acht in de eerste ronde vrijgesteld was, begon zeer matig tegen Bacsinszky. De Zwitserse nam dan ook een ruime voorsprong, maar de nummer één van de wereld vocht terug. Ze dwong een tiebreak af die ze ruim won en daarmee was het verzet van Bacsinszky gebroken. In de derde ronde treft ze de Duitse Andrea Petkovic.

Venus Williams kende weinig moeite met Patty Schnyder. Dankzij haar 6-2, 6-2 zege op de Zwitserse neemt de oudste van de Williams-zusjes het in de derde ronde op tegen Shahar Peer (16). De Israëlische, vorige week nog halve finaliste in Stuttgart, versloeg Polona Hercog uit Slovenië met 2-6, 7-5, 6-3.

Safina beleefde weinig plezier aan haar tweede toernooi na een maandenlange blessure. In haar tweederondepartij, haar eerste wedstrijd deze week in Rome, was ze niet opgewassen tegen de Roemeense Dulgheru. Na setverlies in het eerste bedrijf trok Safina de stand nog wel gelijk, maar in de beslissende set was de Roemeense oppermachtig: 6-4, 6-7 (5), 6-1.