Pellizotti moet zich bij het CONI melden

Sjors (Sj0rSz)

Franco Pellizotti moet zich op 17 mei bij het Italiaans olympisch comité (CONI) melden. De renner, waarvan gisteren bekend werd dat hij afwijkende bloedwaarden in zijn biologische paspoort heeft staan, moet zich op die dag namelijk verantwoorden.

Gisteren werd eveneens bekend gemaakt dat Pellizotti niet aan de Giro d'Italia, die komend weekend in Amsterdam van start gaat, mag deelnemen. Deze sanctie werd door de internationale wielrenunie (UCI) genomen, nadat zij van de afwijkingen op de hoogte waren gebracht.

Liquigas, de werkgever van Pellizotti, heeft zich inmiddels achter de Italiaan geschaard. "De feiten die er nu liggen, zijn voor ons geen enkel bewijs dat de renner een overtreding heeft begaan. We hebben er alle vertrouwen in dat Pellizotti met duidelijke bewijzen komt dat er niets aan de hand is", liet de wielerploeg in een verklaring weten.

Daarnaast was Liquigas ook niet te spreken over de rol van de UCI. "De feiten liggen er al vanaf vorig jaar zomer en nu wordt dit zo vlak voor een belangrijke wedstrijd naar buiten gebracht."