God of War: Ghost of Sparta aangekondigd

Kevin (KoosyNL)

God of War 3 is in maart verschenen op de Playstation 3 en is kritisch en commercieel een succes te noemen. Spelers die in deze game alle trophies wisten te bemachtigen kregen een url te zien waarin flink gehint werd naar een volgend deel. Sony heeft nu bekend gemaakt dat dit nieuwe deel, genaamd God of War: Ghost of Sparta, zal verschijnen voor de Playstation Portable.

De game ligt wederom in handen van developer Ready at Dawn die ook al God of War: Chains of Olympus maakten voor de PSP. De game draait natuurlijk weer om Kratos, leider van de Spartanen, en speelt zich af na de gebeurtenissen van God of War waarin Kratos op het einde wordt gekroond tot nieuwe god van de oorlog. Kratos zal zich moeten bewijzen tegenover de goden maar de game zal ook meer uitleg geven over het verleden van Kratos, zijn familie, zijn grote rode tatoeage en zijn litteken.

Volgens de makers zullen ze met deze game alle kracht van de PSP gaan benutten zoals nog geen één game die heeft gedaan met betere graphics, meer details en gevechten op een grotere schaal. God of War: Ghost of Sparta zal 25% meer gameplay bevatten dan Chains of Olympus en kent een verbeterd wapen- en magic-systeem.

De game dit jaar al in de winkels moeten liggen. Ook zijn er al vier screenshots verschenen die jullie hieronder kunnen zien.

God of War: Shadow of Sparta

God of War: Shadow of Sparta

God of War: Shadow of Sparta

God of War: Shadow of Sparta