Aissati wil Ajax verlaten

Peterselieman

Ismaïl Aissati wil vertrekken bij Ajax. De kleine middenvelder komt niet veel aan spelen toe onder Martin Jol en wil zijn geluk ergens anders beproeven. Dit seizoen kwam hij tot veertien wedstrijden, maar dat was in de eerste seizoenshelft. De tweede helft van het seizoen kwam hij regelmatig in actie voor Jong Ajax.

"Ik moet zo snel mogelijk met de directie om de tafel gaan zitten," zegt hij tegen de lokale zender AT5. "Ik wil weten hoe de situatie ervoor staat. Ik ben naar Ajax gekomen om iedere week te spelen en niet om op de bank plaats te nemen," aldus de 21-jarige middenvelder. "Mijn bedoeling is om te vertrekken uit Amsterdam. Hopelijk wil Ajax daaraan meewerken."

In 2008 kwam Aissati over van PSV, waar hij als groot talent werd gezien. De Eindhovenaren verhuurden hem in 2007 aan FC Twente, waar hij liet zien waarom hij tot talent was gebombardeerd. Het seizoen daarop bij PSV kon hij zijn niveau niet meer evenaren en vertrok in het najaar van 2008 naar Amsterdam.

PSV-trainer Fred Rutten heeft aangegeven Aissati graag terug te halen naar Eindhoven. Bij FC Twente werkten ze ook al met elkaar samen. Als de club uit de Lichtstad de jonge middenvelder wil overnemen moet een aardige transfersom worden neergeteld. Ajax is niet bereid de speler voor een schijntje te laten gaan. Het contract van de Ajacied loopt nog twee seizoenen door.