Toekomst Veendam donderdag duidelijk

Peterselieman

BV Veendam heeft tot komende donderdag uitstel gekregen om een faillissement af te wenden. De ploeg uit de Jupiler League heeft de benodigde 350.000 euro om dit seizoen niet op de fles te gaan bijna binnen, maar wil de club overleven dan moet er voor volgend jaar een solide plan liggen.

Supporters, het personeel en sponsors hebben bijgedragen om het benodigde bedrag bijeen te krijgen. Komende vrijdag speelt de ploeg een benefietwedstrijd tegen een amateurselectie uit de regio en een week later nog een duel tegen FC Emmen om meer geld op te halen.

Curator Wim Entzinger vroeg vorige week woensdag het faillissement aan voor het noodlijdende Veendam, maar moest hier op terug komen toen er vele initiatieven ontplooid werden om het benodigde bedrag bijeen te brengen. "Er is ons inmiddels bijna 350.000 euro toegezegd. Om dat daadwerkelijk te krijgen moeten we echter ook volgend seizoen levensvatbaar blijken, dus we hebben nog meer geld nodig," zei secretaris Jos Offenberg.

Eén van de manieren om aan meer geld te komen is de verkoop van spits Michael de Leeuw. Er zijn inmiddels vier clubs, waaronder Cambuur Leeuwarden die interesse hebben getoond in de topscorer van de Jupiler League. Naar verluidt is er al een half miljoen euro voor de aanvaller geboden.