Wenger: "We moeten ons zorgen maken over onszelf"

Sjors (Sj0rSz)

Voor de vijfde keer op rij heeft Arsenal geen overwinning weten te boeken. Tegen Blackburn Rovers werd met 2-1 verloren. Door de nederlaag komt plaatsing voor de Champions League in gevaar.

"Blackburn verdedigde goed. Ze waren scherper dan wij", vertelde Wenger na afloop van het duel. "Maar ik denk dat we ook wat pech hadden. Bij een 1-1 stand had Van Persie een strafschop mee moeten krijgen. Het had alle kanten op kunnen gaan, maar uiteindelijk denk ik dat Blackburn scherper en feller was. Als je dat niet mee hebt wordt het erg lastig om wedstrijden te winnen."

De twee tegendoelpunt zijn veelbesproken. "Er was tot twee keer toe geen intentie om de bal te spelen. Ze probeerden de keeper te beletten om bij de bal te komen. Als je in het voetbal niet voor de bal gaat en je probeert je tegenstander te blokkeren, dan is dat een overtreding. De scheidsrechter dient dan op te treden."

De derde plaats komt volgens Wenger niet in gevaar. "We hoeven ons geen zorgen te maken over Tottenham Hotspur of Manchester City. We moeten ons zorgen maken over onszelf en dat we het seizoen goed afsluiten."