Orie geeft twijfelaars signaal

Matthias (Veritaz)

Jac Orie heeft Annette Gerritsen en Marianne Timmer een deadline gegeven voor het tekenen van de contracten. De twee schaatster twijfelen nog over het tekenen van het document, maar Orie wil morgen duidelijkheid hebben.

Control heeft de ietwat afgeroomde contracten op de bus gedaan en hoopt deze morgen terug te krijgen, ondertekend en wel.  Orie verwacht alle contracten morgen terug te krijgen. "Er is een harde limiet en die is morgen. Er lopen er nog twee te draaien en daar moet een einde aan komen."

"Ik kan geen verantwoordelijkheid nemen voor schaatsers die een maand later instappen, niet voor hun prestaties en ik kan het ook niet maken richting de anderen die straks wel hebben getekend," aldus Orie. "Als ze mee willen moeten ze morgen tekenen. En niet na een maand aankomen en dan toch terugwillen. Dacht het effe niet. Ik respecteer het allemaal, maar wij moeten verder."

Volgens Ron Mulder, zaakwaarnemer van Gerritsen, is er vanavond een gesprek met de stichting waar de ploeg onder valt. "Ik zou dit geen draaien noemen," aldus Mulder. "Ik vraag nu al twee weken om een afspraak om over het het conceptcontract te spreken en pas nu is het gelukt. Morgen tekenen anders niet? Dat zie ik vanavond dan wel."

De Control-ploeg heeft voor komend jaar een flink minder budget, namelijk 1,8 miljoen. Simon Kuipers verliet de ploeg eerder al voor de ploeg van TVM.