Uitslagen Rabo Hoofdklasse: play-offs dames

Sally (Tessa)

Dit weekend werden in de Rabo Hoofdklasse wedstrijden gehockeyd in de play-offs door de dames. De heren speelden nog gewoon competitiewedstrijden. Hier vind je de uitslagen van de play-offwedstrijden, de heren staan in een apart bericht.

De dames van Den Bosch zijn na twee play-offwedstrijden zeker van een plaats in de finale van de Rabo Hoofdklasse. Den Bosch versloeg in eigen huis Kampong met 2-0. Zaterdag won de verliezend finalist van vorig seizoen met 1-0 van de Utrechtse ploeg.

In Den Bosch begon de thuisploeg voortvarend aan de tweede aflevering van de halve finale. Vera Vorstenbosch opende al in de vierde minuut de score voor de Brabantsen. Net als zaterdag mocht Kampong lang blijven hopen op een goed resultaat. Pas in de slotfase gooide Maartje Paumen, natuurlijk via een strafcorner, de wedstrijd in het slot door de tweede Bossche treffer te maken.

Laren won zondag met 4-1 van Amsterdam. Een dag eerder was Amsterdam met 3-0 de sterkste. Het derde duel aanstaande woensdag zal de doorslag moeten geven. Laren kwam in eigen huis compleet anders voor de dag dan in de eerste ontmoeting tegen Amsterdam. Twee treffers van topscorer Kim Lammers in het eerste kwartier leverden de ploeg van Alexander Cox een riante voorsprong op. In de tweede helft tilden Robey de Jong en Carlijn Welten de score zelfs naar 4-0. Twee minuten voor tijd maakte Fieke Holman de Amsterdamse eretreffer.

Laren en Amsterdam gaan woensdag om 20.30 uur in het Gooi op herhaling. De winnaar van het derde duel neemt het zondag in het eerste finaleduel op tegen Den Bosch, dat geen doordeweekse verplichtingen heeft. Voor Kampong zit het play-off-avontuur er na twee wedstrijden op.

Uitslagen Rabo Hoofdklasse, dames play-offs

Kampong - Den Bosch 0-1 (0-0)
40' Maartje Paumen 0-1 (sc)

Amsterdam - Laren 3-0 (1-0)
6' Fieke Holman 1-0 (sc)
43' Kelly Jonker 2-0
66' Kitty van Male 3-0 (sc)

Den Bosch - Kampong 2-0 (1-0)
4' Vera Vorstenbosch 1-0
67' Maartje Paumen 2-0 (sc)

Laren - Amsterdam 4-1 (2-0)
7' Kim Lammers 1-0
13' Kim Lammers 2-0
54' Robey de Jong 3-0
64' Carlijn Welten 4-0
68' Fieke Holman 4-1 (sc)


De duels voor de play-offs bij de dames tussen de Rabo Hoofdklasse en Overgangsklasse 2009-2010 voor ronde 1 worden gespeeld op zondag 16 mei en woensdag 19 mei, met een eventuele beslissingswedstrijd op zaterdag 22 mei. Ronde 2 zal gespeeld worden op zaterdag 29 mei en zondag 30 mei met een eventuele beslissingswedstrijd op zaterdag 5 juni.