Lovre wil afscheid nemen met Europees voetbal

Olga Kroeders

Goran Lovre hoopt zijn periode bij FC Groningen af te sluiten met een succesvolle reeks wedstrijden in de play-offs om een ticket voor de Europa League. De Serviër 'droomt' van een gepast afscheid. Tim Matavz hoopt zich bij de 'weg naar Europa' in beeld te spelen voor het komende WK.

"Het is vreemd om hier te staan en nu pas voel ik dat er een einde komt aan mijn tijd bij FC Groningen", laat Lovre weten op de clubsite van Groningen. "Ik heb hier een mooie vier jaar beleefd en de club is als een familie voor me."

"Het is echt mijn droom om in mijn laatste seizoen Europees voetbal te halen", aldus de 28-jarige middenvelder. Lovre zag ploeggenoot Tim Matavz een belangrijke rol spelen in de gewonnen wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (3-1). De Sloveen scoorde een van de drie treffers.

Matavz hoopt zich in de kijker te spelen voor de WK-selectie van Slovenië. "Ik weet dat ze me volgen en enige tijd geleden heb ik de bondscoach ook gesproken. Hij heeft mij niets toegezegd, maar ik weet wel dat ik een kans maak op de selectie voor het WK."

"Het zou geweldig zijn om met Groningen Europees voetbal te halen en vervolgens mee te mogen naar Zuid-Afrika", laat de 21-jarige Sloveen weten. Groningen ontmoet in de play-offs FC Utrecht.