Nadal wint vijfde titel in Rome

Olga Kroeders

Rafael Nadal heeft het Masters-toernooi in Rome voor de vijfde keer gewonnen. In de eerste geheel Spaanse finale bij het Italiaanse toernooi troefde Nadal David Ferrer in twee sets af: 7-5, 6-2. De finale bij het graveltoernooi werd twee keer onderbroken vanwege regen. Nadals zege in Rome was zijn zeventiende op een toernooi uit de Masters Series. Daarmee evenaart hij het record van Andre Agassi.

De in uitstekende vorm verkerende Ferrer kon in de eerste set goed meekomen met Nadal. Er waren wel breakpunten voor de nummer drie van de wereld, maar die werkte Ferrer weg. Op een 4-4, 40-15 stand in het voordeel van Ferrer moesten de kemphanen voor het eerst naar de kleedkamer om een regenbui af te wachten.

Na de hervatting bijna een uur later bleek dat Ferrer aangedaan was. Hij pakte zijn servicebeurt nog wel, maar vervolgens verloor hij drie games op rij. De tweede set opende Ferrer nog met een gewonnen opslagbeurt, maar de volgende twee games waren voor Nadal voordat een nieuwe bui voor nog eens veertig minuten oponthoud zorgde.

In het derde deel van de wedstrijd was het verzet van Ferrer gebroken. Hij won nog maar een game en zag Nadal zodoende de toernooiwinst pakken.