Kampioensfeest barst los in Enschede

Redactie

In het centrum van Enschede vieren tienduizenden uitzinnige mensen het kampioenschap van FC Twente. Op het Van Heekplein en op de Oude Markt kwamen de supporters bijeen om de wedstrijd tegen NAC te bekijken. Na het laatste fluitsignaal brak een groot feest uit, dat zonder grote incidenten verliep.

De gemeente en de politie vroegen rond 14.30 uur fans die nog niet in de binnenstad waren om thuis te blijven. Toegangswegen waren overvol en de stad was praktisch onbereikbaar. Fans werd met klem geadviseerd om de vluchtstroken en rijbanen van de A1 en de A35 vrij te houden, zodat het verkeer ongehinderd kon doorgaan.

Rond 20.00 uur was het Van Heekplein nagenoeg leeg, maar waren nog duizenden fans aanwezig op de Oude Markt. Onduidelijk is of de spelers zich zondagavond nog gaan vertonen in het centrum, maar een woordvoerder van de politie meldt dat op de Oude Markt nog 'een verrassing' gepland staat voor zondagavond.

De officiële huldiging van de spelers vindt maandag van 16.00 uur tot 20.00 uur bij het stadion van FC Twente plaats. Fans zijn vanaf 14.00 uur welkom op parkeerterrein P1 bij De Grolsch Veste. De politie adviseert mensen met de fiets of met het openbaar vervoer te komen.