Vier zondaghoofdklassers naar Topklasse

Michel (methodmich)

Vanmiddag hebben zich wederom vier clubs geplaatst voor de Topklasse. De zondaghoofdklassers Argon, Haaglandia / Sir Winston, Baronie en Achilles '29 verzekerden zich aan deelname aan de zondagafdeling van de nieuw te vormen competitie.

Argon, dat in 2007 nog landskampioen werd bij de amateurs, had genoeg aan een 3-2 zege op FC Omniworld. Daarmee plaatste de ploeg uit de Hoofdklasse A zich, net als Haaglandia / Sir Winston. De fusieclub versloeg uittredend kampioen Westlandia met 2-1 en is eveneens niet meer in te halen door nummer vijf HBS. Eerder plaatsten AFC en FC Hilversum zich al in deze afdeling.

In de Hoofdklasse B had Gemert zich al geplaatst en daar kwam vandaag Baronie bij. De regerend kampioen won de uitwedstrijd bij UNA met 0-4 en werd daardoor onbereikbaar voor de nummer vijf uit de afdeling.

In de Hoofdklasse C wisten FC Lienden en De Treffers al dat ze naar de Topklasse gingen. De Treffers zullen volgend seizoen de Groesbeekse dorpsderby blijven spelen, want Achilles '29 had voldoende aan een puntendeling bij Nieuw Buinen.