Uitslag Liverpool - Chelsea

Olga Kroeders

Op een vijandig Anfield Road is het voor geen enkele bezoeker makkelijk om succes te boeken. Chelsea is er vanmiddag echter in geslaagd (0-2), dankzij sterspelers Didier Drogba en Frank Lampard. Het kampioenschap komt voor The Blues nu erg dichtbij.

Na de uitschakeling in de Europa League leek het erop dat Liverpool er alles aan wilde doen om tegen Chelsea voor een overwinning te gaan. Het liep echter anders. De ploeg van Carlo Ancelotti bleek sterker dan het team van Rafael Benítez.

Didier Drogba wist na ruim een half uur spelen te profiteren van een blunder, veroorzaakt door Liverpool-middenvelder Steven Gerrard. De ster van The Reds gaf een dodelijk slechte terugspeelbal aan doelman Pepe Reina. Drogba twijfelde niet, bemachtigde de bal en zorgde voor de 0-1.

Met een voorsprong ging de ploeg van Ancelotti de rust in. Na de rust voerde Frank Lampard de voorsprong op. Dankzij een prima assist van Nicolas Anelka wist de Engelse international het tweede doelpunt van de Londense ploeg te scoren. Namens Liverpool speelden Dirk Kuyt en Ryan Babel mee. Geen van beide Nederlanders wist echter iets te forceren.

De driepunter brengt Chelsea erg dicht bij de landstitel. Als Manchester United van Sunderland weet te winnen, blijft het echter tot op de laatste speeldag spannend.