ArenA in spanning

Olga Kroeders

Duizenden Ajax-supporters verzamelen zich vanmiddag in de Amsterdam ArenA, om op grote schermen de wedstrijd NEC-Ajax te volgen. Wanneer rivaal FC Twente vanmiddag in Breda tegen NAC punten laat liggen en de Amsterdammers kampioen worden, vinden vanavond de officiële huldiging van de spelers en het kampioensfeest plaats in de ArenA.

De organisatie verwacht tussen de vijf- en zesduizend bezoekers in het stadion tijdens de wedstrijd. "Afhankelijk van de tussenstanden zal het in de loop van de middag steeds drukker worden", aldus een woordvoerder. Wanneer Ajax de landstitel behaald, wordt rekening gehouden met ongeveer 30.000 supporters in het stadion. De ArenA is vandaag gratis toegankelijk.

In verband met de veiligheid besloot de gemeente in overleg met Ajax dat een eventuele huldiging in het stadion moet plaatshebben en niet, zoals bij voorgaande kampioenschappen vaak het geval was, op het Leidseplein in de binnenstad. Omdat op het bekende plein in de hoofdstad toch veel supporters worden verwacht, is de politie met extra personeel aanwezig om een oogje in het zeil te houden.