Van de Haar: "We hebben geen recht om door te gaan"

Olga Kroeders

Hans van de Haar heeft gisteren met AGOVV zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal gespeeld. De club uit Apeldoorn verloor van FC Eindhoven, waardoor het seizoen er voor AGOVV op zit.

De ploeg met Van de Haar had de eerste play-off om promotie al met 1-0 verloren en gisteren won Eindhoven nog eens: 2-3. "Ongelooflijk dat we verliezen van zo'n tegenstander en ook nog vrij duidelijk. Dan hebben we ook geen recht om verder te gaan", reageert Van de Haar tegenover Omroep Gelderland.

Komend seizoen speelt de 35-jarige aanvaller bij Spakenburg, dat zich onlangs verzekerde van een plek in de nieuwe Topklasse. Volgens Van de Haar was de 1-0 nederlaag in Eindhoven al cruciaal. "Die uitslag breekt ons nu op. We waren niet bij machte om dat weg te werken, al hebben we zoveel kansen gehad."

FC Eindhoven speelt in de laatste ronde van de play-offs tegen de nummer zeventien van de Eredivisie. Dat is waarschijnlijk Willem II, tenzij de Tilburgers vandaag winnen van Roda JC en Sparta verliest van Groningen. In dat geval is Sparta de tegenstander van Eindhoven.