[Upd] Higgins na omkoopschandaal geschorst

Olga Kroeders

Het wereldkampioenschap snooker in het Engelse Sheffield, wat momenteel bezig is, wordt overschaduwd door een omkoopaffaire met in de hoofdrol John Higgins.

Er zijn beelden opgedoken van Higgins, nummer 1 van de wereld die bij het WK in de tweede ronde onderuit ging, in een hotel in Kiev. Higgins lijkt op de beelden te onderhandelen over een betaling voor het met opzet verliezen van frames in wedstrijden die later dit jaar worden gespeeld. Higgins gaat op de beelden akkoord met een bedrag van 300.000 euro.

Pat Mooney, de manager van Higgins, was ook in het hotel aanwezig en zegt in een korte verklaring: "U heeft geen idee van de omstandigheden in Kiev. We waren bang voor onze veiligheid." Higgins wilde niet ingaan op de beschuldigingen.

Barry Hearn, de voorzitter van de World Professional Billiards and Snooker Association, heeft gezegd een onderzoek te starten. "Als de beschuldigingen een kern van waarheid bevatten, is dat een klap in het gezicht voor onze sport. Dat zal onze integriteit schade berokkenen."

Update:

John Higgins is met onmiddellijke ingang geschorst en mag voorlopig niet meer aan toernooien deelnemen. Dit heeft Barry Hearn, de voorzitter van de World Professional Billiards and Snooker Association, zojuist bekend gemaakt.

Hearns heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de berichtgeving in News Of The World.