Van Gaal: "Dit betekent veel voor mij"

Sjors (Sj0rSz)

Louis van Gaal kent een ongekend goed debuutjaar bij Bayern München. De Nederlandse trainer is nog in de race om drie prijzen en heeft de belangrijkste binnen: de landstitel. Van Gaal heeft daarmee voldaan aan de doelstellingen, maar hij aast met Bayern op meer successen in de resterende finales.

"We hebben het belangrijkste doel gehaald, de Duitse titel", sprak Van Gaal na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen VfL Bochum in eigen huis (3-1). Bayern is door de zege officieus kampioen. Schalke 04 verloor en heeft drie punten achterstand plus een veel minder doelsaldo.

Met nog een wedstrijd te spelen is het kampioenschap van Bayern daarmee binnen. "Dit betekent heel veel voor me", aldus Van Gaal. "Ik denk dat er niet veel trainers in Europa zijn die in drie landen kampioen zijn geworden." Van Gaal kende eerder in Nederland en Spanje successen."

Met Ajax, AZ en FC Barcelona behaalde hij diverse landstitels. "Daar ben ik heel trots op. Nu willen we nog meer winnen." Bayern maakt nog kans op de Champions League en Duitse beker. "FC Bayern is de beste vereniging waar ik tot nu toe heb gewerkt", vindt Van Gaal.