V.d. Vaart: "Goed WK is óók verdienste Van Basten"

Stefan (sportfreak)

Mocht het Nederlands Elftal een goed WK spelen, is dit ook de verdienste van voormalig bondscoach Marco van Basten. Dit zgt Rafael van der Vaart vandaag in een interview met Voetbal International.

"Ik geloof dat we wereldkampioen kunnen worden," aldus Van der Vaart. "Ik vind: als je goede spelers hebt, moet je ze ook opstellen. Sterker nog, het kán ook makkelijk. Van Persie, Sneijder, Robben en ik spelen heel graag samen. Dat hebben we toch onder Van Basten laten zien op het EK? Het plezier spatte eraf. Als ik nu nog met die Franse spelers praat... Die wisten echt niet wat ze overkwam."

Volgens de speler van Real Madrid is onder Van Basten de basis gelegd van het huidige team. "We spelen wezenlijk niet anders dan onder Van Basten. Het systeem is nagenoeg hetzelfde. Daarom vind ik Van Basten een bondscoach die niet de waardering heeft gekregen die hij verdient. Volgens mij heeft hij echt iets neergezet. Als we het straks goed gaan doen op het WK, is dat óók de verdienste van Van Basten. Het enige wat wij met Oranje nu moeten doen, is proberen een slechte dag uit te sluiten."