FIA wil meer vrouwen in autosport

Peterselieman

Autosportfederatie FIA heeft de Women & Motor Sport Commission in het leven geroepen die als doel heeft meer vrouwen actief te laten worden in de autosport. Afgelopen maandag kwam de commissie die onder leiding staat van de eerste rallywinnares Michele Mouton bij elkaar.

"Net als veel andere internationale sportbonden stimuleren we de deelname van vrouwen door ervoor te zorgen dat zij gelijke kansen krijgen," zei FIA-president Jean Todt. Hij benoemde naast Mouton ook DTM-rijdster Katherine Legge en het nichtje van Formule 1-coureur Sébastien Buemi Natacha Gachnang in de commissie. Zij rijdt momenteel in de Auto GP en de GT1, na eerder al in de A1GP en de Formule 2 uitgekomen te zijn.

Mouton maakte begin jaren tachtig furore. Ze is blij met de komst van de commissie. "Vrouwen hebben al bewezen dat zij een plek in de autosport verdienen. Ik krijg echter al heel lang de vraag wanneer er iemand in mijn voetsporen treedt. Ik hoop dat deze commissie een antwoord kan geven op die vraag en dat we meer vrouwen in deze sport kunnen brengen."