Virgin wil Lotus nog steeds verslaan

Peterselieman

Virgin Racing wil dit jaar nog steeds Lotus gaan verslaan in de Formule 1. Teambaas John Booth weet dat zijn bolides nog niet de betrouwbaarheid van die van Lotus hebben, maar zodra dit wel het geval is zal het team zich bezig gaan houden met de snelheid.

"Ik denk dat het kan lukken. We hebben ons tot nu toe volledig op de betrouwbaarheid gericht. Als die problemen opgelost zijn, kunnen we ons op de prestaties toeleggen," zei Booth over de twist met Lotus tegen GrandPrix.com. "Desondanks moeten we ze niet onderschatten. Mike Gascoyne is een slimme kerel. Bovendien hebben ze het halve raceteam van Toyota rondlopen."

Booth kwam met Manor Grand Prix uit de Formule 3 en weet dat het boeken van succes in de Formule 1 een lastige zaak is. Hij verkocht afgelopen winter zijn renstal aan Virgin-baas Richard Branson, maar een echt succes is dit voorlopig nog niet. "Je moet realistisch zijn en goed beseffen hoe groot de klus is waar we mee bezig zijn. Succes op de korte termijn is niet mogelijk. Het gaat zeker drie tot vijf jaar kosten. Op het moment wil ik alleen dat we ons elk weekend verbeteren," zei Booth die zeker weet dat Branson de komende jaren nog aan zijn team verbonden zal gaan blijven.