Blizzard breekt met E-Sports Associatie

Redactie

Blizzard Entertainment werkt niet langer samen met de Korea E-Sports Associatie (Kespa). Dit heeft Mike Morhaime, vice-voorzitter van Blizzard, onthuld in een interview met de Koreaanse krant Yonhap News. De gamestudio achter de Warcraft-, Diablo- en StarCraft-serie is nu op zoek naar een nieuwe partner.

De samenwerking tussen Kespa en Blizzard werd beëindigd omdat Blizzard van mening is dat Kespa de licenties van Blizzard niet respecteert.

"Natuurlijk heeft Blizzard de intellectuele eigendomsrechten op de StarCraft-serie, maar die rechten werden niet gerespecteerd. We kunnen deze oeverloze discussies niet blijven voorzetten met de release van StarCraft II in het vooruitzicht"

Blizzard Entertainment gaat nu op zoek naar een nieuwe partner om StarCraft II als professionele sport op de markt te brengen in Korea. Het eerste deel van StarCraft is enorm populair in Zuid-Korea. Spelers genieten grote faam, en goede spelers verdienen tonnen per jaar aan lonen en premies.

StarCraft II zal ergens deze zomer uitkomen voor PC- en Mac-bezitters. Momenteel is er een bèta-test gaande waarin gamers de multiplayer-modus kunnen testen.

Blizzard breekt met E-Sports Associatie
Blizzard breekt met E-Sports Associatie (Foto: Novum)