Halo 2-fans weigeren te stoppen met spelen

Redactie

Microsoft mag op 15 april misschien de stekker uit het Xbox Live netwerk hebben getrokken, maar Halo 2 wordt nog steeds online gespeeld. Een aantal diehard Halo 2-fans zijn op deze datum aan een potje begonnen dat nog steeds loopt.

Problemen met internetverbindingen en oververhitte consoles hebben het aantal spelers in de laatst overgebleven Halo 2-lobby teruggebracht naar veertien dappere strijders. Als een verbinding verbreekt, is het onmogelijk om weer op Xbox Live te komen. Microsoft en Bungie zijn echter niet van plan om lopende online games hardhandig af te sluiten.

Het laatste Halo 2-potje is hierdoor in een epische uitputtingsslag veranderd. "We zijn niet van plan om te stoppen", aldus Joe Campbell, één van de spelers, op het officiële Bungie-forum. "We zullen blijven spelen tot onze consoles afbranden, het internet eruit klapt of Microsoft ons eraf gooit. Dit doen we niet om een prijs of beloning, maar puur uit liefde voor Halo 2."

De veertien overgebleven helden zijn: Agent Windex, APACHE N4SIR, sherlok 1, SieferSword, Rob2D, Detenn, z0mbie stench, Lord Odysseus11, xxMAKDADYxx, H2o Shoagie, xxBooker Dxx, DirtyCajun, AForeignObject en HiredN00bs.

Halo 2-fans weigeren te stoppen met spelen
Halo 2-fans weigeren te stoppen met spelen (Foto: Novum)