'Russell Crowe bedreigde producer'

Redactie

Russell Crowe zou tijdens de opnames van 'Gladiator' producer Branko Lustig met de dood hebben bedreigd. Dat staat in het boek 'The Men Who would Be King', van journalist Nicole LaPorte, schrijft de Britse krant The Daily Telegraph.

'Ik vermoord je met mijn blote handen', zou Crowe de 77-jarige Vietnam-veteraan over de telefoon hebben toegeschreeuwd. Lustig heeft hierop Steven Spielberg, wiens studio DreamWorks de film produceerde, gevraagd of hij de productie mocht verlaten. De ruzie zou gaan om betalingen aan de assistenten van de Australische acteur.

Daarnaast staat in het boek, dat gaat over de drie mannen die DreamWorks hebben opgezet (Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg, en David Geffen), dat Crowe ontevreden was over zijn beroemde quote 'And I will have my vengeance, in this life or the next', die hij aan het eind van 'Gladiator' uitspreekt. Hij zou door niemand minder dan regisseur Ridley Scott zelf overgehaald zijn om de tekst uit te spreken. Crowe won overigens de Oscar voor Beste Acteur voor zijn rol in 'Gladiator'.

De Australiër, die vanaf 13 mei te zien is in 'Robin Hood', eveneens van Scott, staat bekend om zijn opvliegerige gedrag en geweldsincidenten in het verleden. Zijn woordvoerder doet deze nieuwe 'aanklacht' echter af als laster. "Het boek is door Amazon.com al bij de koopjes geplaatst, moet je nagaan." Het boek is vanaf 4 mei verkrijgbaar, en is inderdaad al afgeprijsd op de site te zien.

?Russel Crowe bedreigde producer met de dood?
'Russell Crowe bedreigde producer met de dood' (Foto: Novum)