Lurling: "Eén ding telt; winnen van FC Twente"

Sjors (Sj0rSz)

Komend weekend heeft NAC Breda de laatste mogelijkheid om zich voor de Europa League te plaatsen. Dan zal de formatie van trainer Robert Maaskant wel van FC Twente moeten winnen. De Tukkers worden daarentegen kampioen van Nederland bij winst op de Bredanaars.

Bij Ajax hopen ze op winst voor NAC Breda. Hier kan Anthony Lurling, speler van NAC Breda, wel om lachen. Volgens hem is een extraatje mooi, maar zeker niet doorslaggevend ten opzichte van scherpte en bereidheid van de spelersgroep ."Wij hebben een ervaren groep, die bewezen heeft er te kunnen staan als het moet. Kijk naar vorig jaar, toen wij uit het niets de play-offs wonnen. Dat kan zondag zomaar weer gebeuren."

Een aantal fans van Ajax hebben overigens een ludieke actie opgezet. Zij willen Lurling, door middel van een Hyve, een hart onder de riem steken. Lurling; maak Ajax kampioen! staat bovenaan de bewuste pagina. De aanvaller in kwestie was nog niet bekend met deze actie. "Zoiets is natuurlijk wel leuk. Maar in de ArenA word ik voor kakkerlak uitgemaakt, omdat ik voor Feyenoord gespeeld heb. Ik moet dat soort sentimenten dus niet mee laten spelen. Voor ons telt maar één ding: winnen van Twente. En niet omdat ik wil dat Ajax kampioen wordt, maar omdat wij de play-offs in willen."

Lurling beseft in elk geval dat het zondag een speciale wedstrijd gaat worden. "Hier doe je het als speler allemaal voor. Alle aandacht van nu hebben we het hele jaar niet gehad. Het kan het eerste duel ooit worden, waarin beide keepers in de slotfase mee naar voren gaan, omdat we allebei moeten winnen. Afhankelijk van de tussenstanden elders natuurlijk, maar het geeft de grote belangen weer."