[CL] Uitslag Olympique Lyon - Bayern München

JJdJ1984

Om 20:45 werd in Lyon begonnen aan de returnwedstrijd tussen Olympique Lyonais en Bayern München. De ploeg van Louis van Gaal verdedigde in Lyon een 1-0 voorsprong. Dit bleek genoeg voor de Duitsers, want met de 0-3 in Frankrijk plaatste Bayern zich voor de finale van de Champions League.

Beide ploegen begonnen voortvarend aan het duel. Al in de derde minuut had Bayern München via Müller de kans op de voorsprong, maar hij wist vrijstaand voor de keeper de bal niet in het net te krijgen. Vervolgens drong Lyon aan, maar Cris kwam net wat lengte tekort om de bal vanuit een hoekschop richting doel te koppen. Toch was Bayern niet onder de indruk van hun Franse opponent en zocht gretig naar de voorsprong. De communicatie verliep echter nog niet naar wens en daardoor werden voorzetten van Altintop en Müller niet gevaarlijk. Ook Lyon bleef op zoek gaan naar de openingstreffer, maar de Franse ploeg speelde te slordig om het de defensie van Bayern lastig te maken.

Na 26 minuten wist Bayern dan toch de voorsprong te pakken. Robben wist Müller te bereiken in het vijandelijke strafschopgebied en hij wist op zijn beurt de bal bij Olic te bezorgen. De Kroaat speelde zich vrij en schoot vervolgens de bal achter keeper Lloris. Lyon moest daardoor minimaal driemaal scoren om alsnog aanspraak te maken op een plekje in de finale. Lyon-aanvaller Bastos had vervolgens de kans om zijn ploeg snel op gelijke hoogte te brengen, maar de voormalig speler van Feyenoord schoot de bal voorlangs. Ook Delgado kreeg kort voor rust nog een kans op de gelijkmaker, maar de aanvaller aarzelde te lang en zag vervolgens zijn schot geblokt worden. Daardoor ging de ploeg van Louis van Gaal met een voorsprong van 0-1 de rust in.

Bij Bayern München kwam Demichelis er aan het begin van de tweede helft in voor Daniël van Buyten, terwijl bij Lyon Gomis het veld in kwam voor Cissokho. De wissel van Lyon was er één waaruit bleek dat ze de moed nog niet hebben opgegeven. De Fransen kregen ook zeker af en toe wat mogelijkheden maar waren te onzorgvuldig. Na 53 minuten kreeg Schweinsteiger de bal van Robben en schoot eigenlijk rakelings over vanaf een meter of 18. Diezelfde Robben kon een aantal minuten later opnieuw gevaarlijk worden maar Lloris wist dat te verhinderen. De hoekschop die volgde had eveneens zomaar in het doel kunnen verdwijnen maar de kopbal van Olic miste doel.

Een overtreding en daarna een provocatie van Cris zorgde voor wat consternatie. Cris klapte provocerend naar de Zwitserse scheidsrechter die pikte dat niet en zo mocht Cris het veld verlaten. Olić zorgde er tien minuten later voor dat Bayern de tickets naar Madrid kon boeken en wist voor de tweede maal de doelman te passeren. Een klein feestje was al zichtbaar op de tribunes van het Stade de Gerland de Duitsers hadden de sfeer al helemaal te pakken. Bayern speelde na het tweede doelpunt met de Fransen en vernederde ze zelfs misschien wel een klein beetje door de bal van voet naar voet te laten gaan. Na eerder een kans verprutst te hebben was het in de 78ste minuut opnieuw raak voor Olić.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er niet zoveel meer. Het was vooral Bayern dat de bal een beetje rond speelde en dat ging de ploeg van Van Gaal aardig af. Van Gaal zal dus voor de tweede maal de cup met de grote oren te pakken kunnen krijgen. Eerder won hij in het seizoen 1994-1995 met Ajax de finale van de Champions League. Wie Bayern Müchen zal tegenkomen in de finale zal morgen bekend worden. Dan nemen Barcelona en Internazionale het tegen elkaar op.

Olympique Lyon

0 - 3

Bayern München


   26' Olic
 67' Olic
 77' Olic
 
 Gele kaart: Gonalons (Olympique Lyon), Altintop (Bayern München)
 Rode kaart: Cris (56/2xg) (Olympique Lyon)
 
Stadion: Stade de Gerland, Lyon
Toeschouwers: 38.000
Arbiter: Busacca (Zwi)
Bijzonderheden: -
 
Opstelling:   Opstelling:
Lloris
Réveillère
Cris
Boumsong
Cissokho (Gomis/46)
Govou
Gonalons
Delgado (Pjanic/68)
Makoun
Bastos
López (Ederson/79)
  Butt
Lahm
Van Buyten (Demichellis/46)
Badstuber
Contento
Robben (Klose/76)
Schweinsteiger (Alaba/79)
Van Bommel
Altintop
Muller
Olic