Shenmue 2 naar XBLA?

Vis1980

Fans van Shenmue wachten al jaren op deel drie uit de serie. In die tijd zijn er al vele geruchten de revue gepasseerd. Nu is er weer een screenshot ‘gelekt’ van een Xbox 360-dashboard waarop een foto van Ryo Hazuki, de hoofdpersoon uit de serie, te zien is. Het zou gaan om ‘Project Berkley II’. Dit zou betekenen dat, als het waar is, Shenmue 2 naar Xbox Live Arcade komt.

Het gelekte screenshot komt niet helemaal uit de lucht vallen. Zo werd er eerder deze week al een screenshot ‘gelekt’ waarop Jet Set Radio te zien zou zijn. Uiteraard kan dit het werk van een fan zijn, maar een paar maanden terug gebeurde hetzelfde met Sonic Adventure. SEGA online maakte later bekend dat Sonic Adventure inderdaad naar Xbox Live Arcade komt.

Na jaren lang verschillende Mega Drive-titels opnieuw te hebben uitgebracht zou SEGA dus zomaar games van de Saturn en Dreamcast kunnen gaan porten. Beide consoles zijn een vroege dood gestorven, maar brachten vele prachtige games voort. Fans van SEGA zouden maar wat graag opgepoetste versies spelen van toppers als Panzer Dragoon Saga, Daytona USA, Crazy Taxi, Propeller Arena, Chu Chu Rocket en Virtua Cop.

Toch zou het niet de eerste keer zijn dat fans van Shenmue blij worden gemaakt met een dode mus. Door de jaren heen kwamen er verschillende verhalen over het opnieuw uitbrengen van de eerste twee delen van Shenmue. Zo zouden die twee games exclusief uitkomen op de Wii, maar later werd geclaimd dat deze in combinatie met deel drie zouden verschijnen op de Xbox 360. De laatste Shenmue, deel twee, kwam in 2003 uit voor de originele Xbox. Sindsdien zijn er wel concrete plannen geweest om een online versie te maken van Shenmue. Shenmue Online, zoals het spel toepasselijk zou gaan heten, zag echter nooit het daglicht.

In Shenmue is Ryo Hazuki op zoek naar Lan Di. Deze krachtige man heeft Ryo’s vader voor de ogen van zijn zoon vermoord. Via een lange zoektocht komt Ryo steeds dichterbij. In de game kon je gaan en staan waar je wilde en moest je zelfs werken om aan je geld te komen. Shenmue was de eerste game die Quick Time Event bevatte. Door op het juiste moment op de juiste knop te drukken ontstond er een interactiviteit tijdens cutscenes. Dit principe zie je nog steeds terug in games als God of War en Resident Evil.

Shenmue 2 naar XBLA?

Het 'gelekte' screenshot. Komt Shenmue 2 naar Xbox Live Arcade?