Pantelic vindt applaus verdiend

Olga Kroeders

Marko Pantelic ging zondag in het gewonnen thuisduel tegen Feyenoord (2-0) onder luid applaus naar de kant. "Ik heb heel hard gewerkt en zo'n geweldig applaus verdiend. Ik heb altijd mijn uiterste best gedaan en tot het laatste moment gevochten voor Ajax", zei hij tegen Ajax TV.

De spits speelde mogelijk zijn laatste duel in het rood-witte shirt. Hij wil een meerjarig contract tekenen, maar Ajax wil alleen een contract voor een jaar aanbieden. De club zit niet erg in de slappe was en wil niet te veel geld uitgeven voor de 31-jarige aanvaller. De Servische spits, die dit seizoen vijftien keer het net vond, staat ook in belangstelling van een aantal buitenlandse clubs.

Pantelic hoopt zijn mogelijke afscheid te vieren met twee prijzen. "We hebben gelukkig geen tegengoal gekregen tegen Feyenoord. Hierdoor hebben we een comfortabele voorsprong van twee doelpunten. Ik hoop dat ik afscheid kan nemen met de beker, dat is erg belangrijk voor het team en mij."

Ajax kan naast de beker op 6 mei zondag de landstitel veroveren, mits FC Twente punten verspeelt tegen NAC Breda. De Amsterdammers moeten hun duel tegen NEC dan wel winnen.

Pantelic vindt applaus verdiend
Pantelic vindt applaus verdiend (Foto: Novum)