Drie mannen vast voor dood 90-jarige uit Duiven

Redactie

De Gelderse politie heeft maandag drie verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van een 90-jarige vrouw uit Duiven. Het gaat om twee mannen van 18 en 20 jaar uit Zevenaar en een 19-jarige jongeman uit Wijchen.

De politie wilde de 19-jarige verdachte maandagochtend aanhouden toen hij op bezoek was bij een kennis in Babberich. Toen hij de agenten zag ging hij er echter vandoor, waarop de politie een grote zoekactie op touw zette. Daarbij werd ook een helikopter ingezet. Uiteindelijk werd de verdachte 's avonds in de woning opgepakt die hij in de ochtend nog was ontvlucht.

De twee verdachten uit Zevenaar zijn maandagochtend aangehouden. Eind maart werd al een 29-jarige Arnhemmer opgepakt. Ook zijn naam was door meerdere getuigen genoemd. Na een paar dagen werd hij vrijgelaten, maar hij is nog wel verdachte in het onderzoek.

Het 90-jarige slachtoffer raakte in de nacht van 18 september zwaargewond bij een misdrijf in haar woning aan de Parallelweg. Ze lag daardoor maanden in coma en overleed uiteindelijk op 1 maart.

In de zaak zijn honderden getuigen ondervraagd, maar meer getuigen zijn volgens de politie nog steeds welkom. Voor de gouden tip heeft justitie een beloning van tienduizend euro uitgeloofd.