Volendam denkt aan topschutter amateurtak

Michel (methodmich)

FC Volendam volgt de verrichtingen van Kees Pier Tol, weet het Noord Hollands Dagblad. De 23-jarige aanvaller is momenteel actief voor de amateurtak van de club, die uitkomt in de Hoofdklasse B van de zaterdagamateurs. Daar is Tol topscorer.

Tol wist al dertien keer te scoren voor de amateurs van Volendam, die nog niet zeker zijn van lijfsbehoud. Mochten spelers als Rowin van Zaanen en Melvin Platje vertrekken bij de proftak, dan is Tol een kandidaat om hen te vervangen. Platje en Van Zaanen beslissen deze week of ze een aanbieding van Volendam accepteren. Arie Obdam, coördinator technische activiteiten bij de club, bevestigt de interesse in Tol: "Als die jongens blijven, hebben we in principe genoeg aanvallers. Wij vinden het tegenover Kees niet eerlijk om hem als vierde of vijfde spits te halen, hij moet een kans krijgen om te spelen. Als Rowin en Melvin vertrekken, is Kees zeker een interessante optie voor ons. Onze nieuwe trainer Gert Kruys zag hem zaterdag aan het werk en vond hem een goede speler."

Tol stond in het seizoen 2008/09 al eens onder contract bij een profclub. Bij SC Cambuur kwam de Volendammer echter weinig in actie. Hij speelde slechts twee duels in de Jupiler League en keerde terug naar Volendam. Voor komend seizoen is Tol al rond met Zwaluwen '30 uit Hoorn. Mocht hij echter de kans krijgen bij de proftak van Volendam, dan zal hij de zaterdaghoofdklasser afzeggen.