Van Marwijk maakt zich geen zorgen

Olga Kroeders

Bondscoach Bert van Marwijk maakt zich geen zorgen over de geblesseerde Oranje-internationals. De keuzeheer heeft positieve signalen opgevangen van John Heitinga, Wesley Sneijder, Dirk Kuijt en Rafael van der Vaart.

Volgens Van Marwijk komt het WK in Zuid-Afrika niet in gevaar voor deze spelers. Daarnaast zijn Robin van Persie en Eljero Elia respectievelijk al helemaal en bijna helemaal terug. Van Persie heeft zijn rentree al gemaakt in het shirt van Arsenal en Elia traint weer met de groep.

"De eerste geluiden zijn naar omstandigheden positief", zegt Van Marwijk tegenover Voetbal International. "De blessures van Sneijder en Kuijt lijken mee te vallen en ook Van der Vaart klonk redelijk optimistisch. Rafael heeft deze blessure vaker gehad, kent zijn lijf goed en sprak de hoop uit dat hij dit seizoen nog wel een wedstrijd in actie kan komen voor Real Madrid.'"

"Heitinga is naar verwachting op tijd hersteld voor de start van onze WK-voorbereiding en Elia heeft bij HSV alweer met de groep meegetraind. Op 19 mei gaan we met de volledige groep op hoogtestage naar Oostenrijk, in principe moet iedereen dat kunnen halen."