Poetin praat met Berlusconi over energie

Redactie

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft maandag de Russische premier Vladimir Poetin ontvangen in een van zijn huizen nabij Milaan om te praten over een nauwere samenwerking op het gebied van energie. De twee regeringsleiders spraken ondermeer over een nucleair onderzoeksproject en een nauwere samenwerking tussen het Russische gasbedrijf Gazprom en het Italiaanse gasbedrijf ENI.

Gazprom en ENI werken al samen in het South Streamproject, een pijpleiding die door de Zwarte Zee van Rusland naar Bulgarije loopt. De pijpleiding moet in 2015 in gebruik worden genomen. De capaciteit is 63 miljoen kubieke meter aardgas per jaar.

Berlusconi en Poetin uitten bovendien de hoop dat de handel weer opveert na de economische crisis. Volgens Berlusconi is als gevolg van de wereldwijde economische crisis de handel tussen Italië en Rusland gedaald met dertig procent.

Poetin en Berlusconi zijn oude vrienden en hebben elkaar geregeld bezocht. Poetin benadrukte echter dat gezamenlijke belangen en niet slechts een persoonlijke vriendschap de basis vormen voor de relatie tussen de twee landen.

Poetin praat met Berlusconi over energie
Poetin praat met Berlusconi over energie (Foto: Novum)