Uitslagen play-offs promotie/degradatie (26/04/2010)

Sjors (Sj0rSz)

Vanavond werden de eerste wedstrijden in de play-offs om promotie/degradatie gespeeld. FC Eindhoven kreeg AGOVV Apeldoorn op bezoek en FC Den Bosch speelde in Helmond tegen het plaatselijke Helmond Sport. Hieronder volgt een kort overzicht van deze wedstrijden.

FC Eindhoven heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft om zich voor de volgende ronde van de play-offs te plaatsen. De Brabanders wonnen met 1-0 van AGOVV Apeldoorn. De treffer van de Eindhovenaren viel al na 22 minuten. De formatie uit Apeldoorn wist het net niet meer te bollen, waardoor de ploeg zaterdag a.s. moet proberen de achterstand weg te poetsen.

Ook FC Den Bosch deed goede zaken in de eerste wedstrijd van deze play-offs. De Bosschenaren wonnen met 1-2 van Helmond Sport. Alle doelpunten vielen aan het begin van het duel. De bezoekers kwamen in de twaalfde minuut, via Fabio Caracciolo, op voorsprong. Nog geen minuut later was het alweer gelijk, nadat Charles Kazlauskas namens Helmond Sport raak schoot.

FC Den Bosch toonde echter veerkracht en kwam binnen drie minuten alweer op voorsprong. Deze keer was het Paul Jans, die wist te scoren. De Bossche ploeg beëinigde de wedstrijd overigens met tien spelers, omdat Angelo Martha in blessuretijd zijn tweede gele kaart kreeg. Helmond Sport krijgt donderdag nog een kans om de score in zijn voordeel om te buigen.