Siemerink: "Mogen best wat verwachten"

Stefan (sportfreak)

Davis Cup-captain Jan Siemerink maakte eerder vandaag zijn selectie voor het duel tegen Italië. Hij is optimistisch en verwacht veel het duel.

"Ik kijk naar de ontmoeting uit," vertelde Siemerink maandag. "Onze spelers zijn gegroeid de laatste tijd. De prestaties schommelen soms nog wat, maar dat is logisch bij een jonge groep. Toch is er zonder meer sprake van een stijgende lijn,"

Siemerink noemde specifiek Thiemo de Bakker als voorbeeld, die sinds vandaag in de top 50 van de wereldranglijst staat. "Ik kijk naar de ontmoeting uit,’ vertelde Siemerink maandag. ‘Onze spelers zijn gegroeid de laatste tijd. De prestaties schommelen soms nog wat, maar dat is logisch bij een jonge groep. Toch is er zonder meer sprake van een stijgende lijn,"

Siemerink vertelde het prettig te vinden om weer eens tegen een op papier ongeveer gelijkwaardige tegenstander uit te komen. "De laatste tijd hadden we vaak opponenten die of heel goed waren, of waarvan je bij voorbaat wist dat je moest winnen. Nu ligt dat anders. We kunnen laten zien wat we waard zijn. Ik ben geduldig en kritisch met onze jeugdige spelers. Maar we mogen ook best wat verwachten."