Rosberg aangenaam verrast door Schumacher

Marjo (Muck)

Nico Rosberg denkt niet dat hij de voorsprong die hij heeft op teamgenoot Michael Schumacher lang vast zal kunnen houden. In de eerste vier races van het seizoen is de Mercedes Grand prix-coureur zijn teammaat tegen alle verwachtingen in voorgebleven. Ondanks de goede vorm waarin hij verkeert, vindt Rosberg niet dat hij er vanuit kan gaan dat het de rest van het seizoen ook zo zal gaan.

Tegen Gazzetta dello Sport verklaarde Rosberg: "Ik ben erg blij dat ik een voorsprong heb op Michael maar ik weet niet hoe lang dat nog gaat duren. Ik ben erg blij dat ik dit niveau zo snel bereikt heb, maar ik hoop wel dat ik kan blijven vechten met Michael."

Ook liet hij weten het erg leuk te vinden om samen te werken met de teruggekeerde Schumacher. Voordat de twee samen gingen werken, had hij daar namelijk behoorlijk zijn twijfels over. "Veel mensen hebben een verkeerd beeld van Schumacher. Ikzelf dacht ook dat het niet goed zou zijn om hem als teammaat te hebben. Maar eigenlijk ben ik positief verrast over hoe het tot nu toe uitpakt."