Magath: "Schalke 04 wordt landskampioen"

Niels (DerMeister)

Volgens Felix Magath, trainer van Schalke 04, zal zijn ploeg op 8 mei kampioen van Duitsland worden. De oefenmeester, vorig jaar nog landskampioen met VfL Wolfsburg, nestelde zich met zijn ploeg afgelopen weekend weer naast koploper Bayern München.

De ploeg van Louis van Gaal kwam op bezoek bij Borussia Mönchengladbach niet verder dan 1-1, terwijl Schalke 04 met 1-0 van Hertha BSc wist te winnen. Magath weet het zeker: "Wij veroveren de landstitel. Ik weet zeker dat Bayern zich laat afleiden door de Champions League-verplichtingen, dat gaat toch in de hoofden van de spelers zitten."

Van Gaal beweerde afgelopen weekend echter dat zijn ploeg de titel, ondanks het puntverlies afgelopen zaterdag, binnen zal halen. Met een veel beter doelsaldo en een eenvoudig programma (Bochum en Hertha BSC) lijkt de Beierse ploeg het volgens Van Gaal niet meer uit handen te kunnen geven.

Ook voorzitter van Bayern, Uli Hoeness, is hier van mening: "Ik begrijp niet waarom Felix zich zit te verkneukelen. De uitgangspositie is niet slechter geworden. Wij moeten twee keer winnen, dan zijn we kampioen."

Franz Beckenbauer, clubicoon van Der Rekordmeister, vindt het puntverlis van Bayern bij Mönchengladbach geen ramp: "Nu weten we tenminste dat we ons geen misstap kunnen permitteren. Als we van degradatiekandidaat Bochum en het al bijna degradeerde Hertha niet winnen, mogen we ook nergens aanspraak op maken."

Magath neemt het met Schalke 04 in de laatste twee wedstrijden nog op tegen het uitstekend draaiende Werder Bremen en middenmoter FSV Mainz 05. Hij denkt op 10 mei gehuldigd te kunnen worden in Gelsenkirchen: "Wat de 'Bayern-mensen' ook beweren: ze zullen zeker struikelen. Die ploeg heeft dit jaar al zoveel averij opgelopen tegen de kleinere clubs. Let op mijn woorden: dat gebeurt nog minimaal één keer."