Federer begint gravelseizoen in Rome

Peterselieman

Waar andere tennissers hun gravelseizoen al enkele weken geleden aangevangen zijn doet de nummer één van de wereld Roger Federer dit deze week pas. Hij neemt in Rome deel aan het ATP Master Series-toernooi. Hij heeft het toernooi overigens nog nooit op zijn naam geschreven.

Federer komt graag in Rome. "Ik hou van de stad en het publiek," zei de Zwitser die ooit één wedstrijdpunt voor de eindzege in Rome had maar Rafael Nadal uiteindelijk met de overwinning aan de haal zag gaan. "Dat was misschien wel één van de beste wedstrijden die ik op gravel tegen Nadal gespeeld heb."

Voor dit jaar heeft Federer weer hoge verwachtingen van het gravel. "Ik heb het gravelseizoen vorig jaar winnend afgesloten met de zege op Roland Garros dus dat neem ik met me mee. Sommige jongens hebben al een paar weken op gravel gespeeld en bovendien hele goede resultaten geboekt. Daarom zijn ze hier geplaatst. Voorlopig ontloop ik hen dus en ik hoop dat ik me in het toernooi kan spelen. En dan is alles mogelijk."

De Zwitser zal mocht hij de halve finale halen dan mogelijk wel Nadal tegenkomen. De Spanjaard won twee weken geleden nog in Monte Carlo, zijn eerste toernooi in elf maanden tijd. "Ik heb al die tijd geweten dat hij er dicht tegen aan zat. Het was leuk om hem weer een toernooi te zien winnen. Wie weet komen we elkaar in de halve finale wel tegen."