[Upd] Hamburger SV ontslaat Labbadia

Peterselieman

Het gaat momenteel niet goed bij Hamburger SV. De ploeg van trainer Bruno Labbadia is na de winterstop in de Bundesliga in een vrije val beland met als dieptepunt afgelopen weekend het 5-1 verlies bij 1899 Hoffenheim.

HSV staat momenteel nog wel zevende in de competitie, terwijl de eerste zes teams Europees voetbal behalen. Om het tij alsnog te doen keren is Labbadia nu op het matje geroepen. "We willen van de trainer weten of hij zijn elftal nog bereikt. We moeten alle mogelijkheden benutten om volgend jaar weer Europa League te halen," zei HSV-voorzitter Bernd Hoffmann. De training werd vanochtend geleid assistent-trainer Ricardo Moniz. Of dit het einde van Labbadia betekent is nog niet bekend.

Komende donderdag speelt de ploeg van Joris Mathijsen, Ruud van Nistelrooy, Romeo Castelen en Eljiro Elia in de Europa League de returnwedstrijd in de halve finale tegen Fulham. Afgelopen week werd het in Hamburg ondanks aandringen van de thuisploeg slechts 0-0. In Londen moet de Duitse ploeg nog vol aan de bak om de finale van het toernooi te halen.

Update:

Volgens Bild heeft HSV Labbadia inmiddels ontslagen. Als opvolger van de oefenmeester wordt volgens de geruchten de 45-jarige Nederlandse techniektrainer Ricardo Moniz door de Duitse ploeg naar voren geschoven.