[WK IJshockey] Uitslagen dag 5

Denny (nyny83)

Vandaag was de laatste dag op het WK ijshockey voor B-landen in Tilburg. Oekraïne en Oostenrijk streden voor promotie naar de A-groep.

Japan - Litouwen

Japan heeft de bronzen medaille gepakt door Litouwen met maar liefst 7-1 te verslaan. Zeven verschillende spelers maakten een doelpunt. Dit was de vijfde maal op rij dat Japan brons haalde op dit niveau. Litouwen had bij een ruime zege op Japan nog kans op brons, maar die stunt zat er geen moment in. Japan bleek veel sterker en kwam buiten de 2-1 waarna de Litouwers nog even hoop kregen geen moment in de problemen.

Nederland - Servië

Nederland heeft door een 3-2 overwinning na overtime op Servië de vierde plaats behaald. In de afgelopen jaren eindigden zij steeds op de vijfde plaats, dus tevredenheid overheerste. Het thuisland begon uitstekend en stond na zeven minuten al op een 2-0 voorsprong, maar Servië scoorde ondanks een overwicht voor Oranje toch tegen. In de tweede periode kwamen zij zelfs op gelijke hoogte, maar degradatie leek toen al onafwendbaar aangezien Nederland dan met vijf goals verschil verslagen zou moeten worden. In de extra tijd bleek Nederland het vizier iets scherper te hebben staan waardoor Marcel Kars de winnende treffer wist te maken.

Oostenrijk - Oekraïne

Oostenrijk heeft promotie naar de A-groep afgedwongen door een goal van Matthias Trattnig. In de derde periode scoorde hij de beslissende 2-1 in een spannende wedstrijd. De wedstrijd werd in een hoog tempo gespeeld en was van een hoog niveau. Vooral beide goalies bleken goed in vorm getuige de lage score. Oostenrijk kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong bij zijn eerste powerplay door Thomas Raffl, en het duurde tot tien minuten voor tijd voordat Oekraïne terugkwam via Andrei Sriubko. Nog geen twee minuten later maakte Oostenrijk echter de beslissende treffer via Trattnig.

Eindstand

# Team Gespeeld Winst Verlies OT win OT verlies Punten
1 Oostenrijk 5 5 0 0 0 15
2 Oekraine 5 4 1 0 0 12
3 Japan 5 3 2 0 0 9
4 Nederland 5 1 3 1 0 5
5 Litouwen 5 1 4 0 0 3
6 Servië 5 0 4 0 1 1