Deco keert na het WK terug naar Brazilië

Sjors (Sj0rSz)

Chelsea en Deco gaan na de zomer uit elkaar. De Portugees international, geboren in Brazilië, keert na het WK in Zuid-Afrika terug naar zijn vaderland om daar een door hem opgerichte school te leiden.

De 32-jarige Deco, die in 2008 de overstap maakte van Barcelona naar Chelsea, liet in februari al weten na het WK te stoppen als international. De middenvelder, die op zijn negentiende naar Portugal verhuisde, wil in Brazilië aan de slag om kansarme jongeren te helpen.

"In de voetbalwereld moet je iets bereiken als je nog jong bent, dan moet je zolang mogelijk meekomen. Maar er komt een moment dat het echt over is", aldus Deco tegenover de Sunday Times. "Het is raar om Chelsea te verlaten, maar zo gaat dat in het voetbal."

"Ik heb een vriend die is dokter. Hij zei ooit dat ik een ex-voetballer zou zijn, maar dat hij nooit een ex-dokter wordt. Dat is voetbal. Bij de meeste banen bouw je langzaam je carrière op en bouw je ervaring op in je vak. In het voetbal is dat niet mogelijk", besluit Deco.