Vlaar: "We hebben de doelpunten weg gegeven"

Sjors (Sj0rSz)

Feyenoord verloor gistermiddag met 2-0 van Ajax en moet in de eigen Kuip proberen de KNVB beker alsnog in de wacht te slepen. De Rotterdammers zullen hiervoor wel een achterstand van 2-0 weg moeten poetsen.

Ron Vlaar, verdediger van Feyenoord, baalde van de vroege achterstand. "Ja, dan wordt het een zware kluif. We geven die doelpunten gewoon weg. Na afloop kun je zeggen dat je de wedstrijd weggeeft in twee minuten en dat was niet nodig geweest," liet de speler na afloop weten. Na de tweede treffer liet hij zijn emoties even de vrije loop. "Als die 1-0 valt is er nog niets aan de hand, maar die 2-0 valt er gelijk achteraan en daar was ik kwaad om."

Na de tweede treffer van Ajax groeide Feyenoord steeds meer in de wedstrijd. Volgens Vlaar had dat te maken met het feit dat trainer Mario Been evengoed rustig bleef. "Je moet gewoon rustig blijven. Het wordt een heksenketel, maar je moet je hoofd erbij houden en dat hebben we wel goed gedaan. We zijn wel in de wedstrijd gegroeid. Helaas zat de 2-1 er niet in, maar in de thuiswedstrijd liggen er nog wel kansen met ons publiek erachter."

In de 70e minuut liet Vlaar zich wisselen. Zijn hamstring speelde weer op en hij wilde geen risico nemen. "Ik heb het zeventig minuten volgehouden, maar toen voelde ik kramp en ben ik eruit gegaan."