[Video] Horrortackle blijft Shawcross achtervolgen

Sjors (Sj0rSz)

Ryan Shawcross ondervindt nog dagelijks de gevolgen van zijn horrortackle op Aaron Ramsey. De verdediger van Stoke City bezorgde het Arsenal-talent enkele maanden geleden een dubbele beenbreuk.

Shawcross beging een vreselijke overtreding op Ramsey, die door de blessure lange tijd niet aan voetballen zal kunnen denken. De Stoke-mandekker kreeg een rode kaart voor zijn actie en verliet het veld zichtbaar ontdaan. "Ik draaide me om en zag dat het serieus was", zegt Shawcross tegen News of the World.

"Het raakte me echt, ik voelde me schuldig. Die rode kaart interesseerde me niet. Ik had meteen spijt voor wat ik had gedaan." Shawcross had geen intentie Ramsey te blesseren. "Ik ben een agressieve verdediger en mijn tackle heeft overduidelijk een verschrikkelijke blessure veroorzaakt, maar het was een ongeluk", vervolgt hij.

"Sommige mensen hebben nu hun mening klaar, maar velen hebben me geweldig gesteund. Zij weten dat ik zoiets nooit opzettelijk zou doen. Ik heb hem (Ramsey, red.) een brief gestuurd en zijn voicemail ingesproken, maar hij heeft nog niet gereageerd. Ik denk niet hij echt kwaad op me is. Ikzelf hoop gewoon dat hij zo spoedig mogelijk weer op het veld staat."


De bewuste tackle van Shawcross op Ramsey