[NHL playoffs] Penguins door naar volgende ronde

Denny (nyny83)

De Pittsburgh Penguins hebben zich na de Philadelphia Flyers als tweede geplaatst voor de volgende ronde van de playoffs. Met een 4-3 overwinning in overtime kwamen zij op een beslissende 4-2 voorsprong in de best of seven-serie. In deze wedstrijd kwamen de Penguins terug van een hopeloos lijkende achterstand van 3-0.

Met de matig spelende sterspeler Sidney Crosby en de tweede ster van het team, Evgeni Malkin die nog slechter speelde, moesten andere spelers uit het team opstaan. De Penguins lieten zien waarom zij vorig jaar kampioen werden: de brede selectie zorgde voor de goals toen de sterspelers het lieten afweten. Matt Cooke scoorde tweemaal en Pascal Dupuis maakte de winnende treffer in de eerste overtime periode.

De Ottawa Senators kwamen na vijf minuten spelen op voorsprong via Matt Cullen die gedurende het seizoen overkwam van de Carolina Hurricanes. Vervolgens duurde het tot de tweede periode voor er weer gescoord werd. Chris Neil maakte na twee minuten de 2-0 waarna captain Daniel Alfredsson de 3-0 maakte en de wedstrijd leek te beslissen. De Penguins kwamen echter al snel weer terug tot 3-1 via een rebound-goal van Cooke.

De Penguins domineerden in de derde periode, en dat resulteerde in een powerplay-goal van veteraan Bill Guerin met een hard afstandsschot. Toen Cooke vijf minuten later de gelijkmaker maakte met wederom een rebound-goal was de comeback compleet. In de overtime periode veroverde Jordan Staal de puck van rookie verdediger Erik Karlsson en legde af op Dupuis. Deze haalde snel uit en schakelde met zijn goal de Senators uit.