[NHL playoffs] Blackhawks winnen krankzinnige wedstrijd

Denny (nyny83)

De Chicago Blackhawks hebben een knotsgekke wedstrijd tegen de Nashville Predators op indrukwekkende wijze gewonnen. De Blackhawks kwamen 3-1 voor, waarna Nashville terug kwam tot een 4-3 voorsprong. Dertien seconden voor tijd maakte Patrick Kane gelijk waarna de ploeg uit Chicago in overtime alsnog won.

De thuisspelende Blackhawks begonnen sterk aan de wedstrijd en beperkten de Predators tot vier schoten op doel in de hele eerste periode. De ploeg uit Nashville kwam echter wel op voorsprong met een goal van David Legwand. Die voorsprong duurde niet al te lang, want nog geen vier minuten later maakte Andrew Ladd alweer gelijk. Verdediger Niklas Hjalmarsson bracht de ploeg uit Chicago vervolgens op voorsprong met een hard afstandsschot.

Tomas Kopecky breidde de voorsprong van de Blackhawks vier minuten voor het einde van de tweede periode uit naar 3-1 toen hij vanuit de penalty box direct werd aangespeeld door Marian Hossa. Hij kon alleen op goalie Pekka Rinne afschaatsen, ging voorlangs en scoorde met zijn backhand. Toen de Blackhawks vlak daarna ook nog een powerplay-situatie in de schoot geworpen kregen leken zij de wedstrijd in de tweede periode te gaan beslissen, maar Joel Ward scoorde shorthanded de aansluitingstreffer: 3-2.

In de derde periode leek Martin Erat toch de overwinning voor de Predators binnen te gaan halen met twee goals, waarvan de eerste al na anderhalve minuut. De Predators waren dan ook sterker dan de Blackhawks. Toen een minuut voor tijd Hossa in een wanhopige poging de puck te veroveren ook nog verdediger Dan Hamhuis met zijn gezicht naar voren op hoge snelheid de boarding induwde en vijf strafminuten kreeg, leek het doek voor de Blackhawks te gaan vallen. Echter, shorthanded werkten zij zo hard dat zij zelfs de betere kansen kregen, en Patrick Kane wist een rebound binnen te schieten.

In de overtime periode kregen beide ploegen al snel een flinke kans, maar de Blackhawks wisten daaruit direct te scoren. Nota bene Marian Hossa maakte de winnende treffer. "Wat een opluchting. Het leek eeuwen te duren in dat strafhokje. Ik stond als een klein kind te springen om het ijs weer op te mogen in de laatste seconden van mijn straf, en gelukkig kwam er een rebound op me af die ik kon scoren."