Van den Boog hoopt op bekerfinale met 'strijd, inzet en 3-0 winst'

Olga Kroeders

In twee wedstrijden strijden Ajax en Feyenoord de komende weken om de KNVB-beker. Rik van den Boog, algemeen directeur van de club uit Amsterdam, heeft er vertrouwen in en noemt het spelen van de bekerfinale belangrijk voor de ontwikkeling van Ajax.

"Het is waanzinnig leuk dat de Klassieker dit jaar de bekerfinale is", zegt hij. "Het is sportief gezien de mooist denkbare eindstrijd voor zowel Ajax als Feyenoord. Bovendien is het een aansprekende finale, met name voor het internationale voetbal. Ik hoop dat wij, supporters en spelers, daar een bijdrage in kunnen leveren. Deze finale gaat de hele wereld over."

Ajax, dat 29 keer de landstitel veroverde, won de beker reeds zeventien keer. Toch benadrukt Van den Boog dat de hoofdstedelingen iedere nieuwe titel koesteren. "Als we de beker winnen zal dat de eerstkomende jaren blijven hangen. Het geeft een stukje extra bagage en iets tastbaars in de vorm van een prijs. Bovendien; als we deze finale winnen zal 2010, het jaar van ons 110-jarig bestaan, altijd aan een prijs verbonden blijven."

Zijn definitie van een ideale finale is helder. "Strijd, inzet en 3-0 winnen", verwijst hij naar het eerste deel van de bekerfinale in de Amsterdam ArenA. "Het is het feest van de supporters. Met de steun van onze supporters moeten we een goed resultaat kunnen neerzetten zodat we met vertrouwen en een goede uitgangspositie aan de return in Rotterdam kunnen beginnen."