Servië bouwt F1-circuit

Peterselieman

Servië start met de bouw van een circuit dat de Formule 1 kan gaan ontvangen. Onder leiding van het moederbedrijf van Stefan GP, AMCO, moet er in Stara Pazova, dat 25 kilometer van de hoofdstad Belgrado ligt een 3,5 kilometer land circuit gaan verrijzen.

"De overeenkomst met de burgemeester is inmiddels gesloten," zei Zoran Stefanovic die eigenaar is van AMCO. "Naast het circuit komt een technisch complex waarin we ons willen huisvesten. Binnen twee jaar moet ons hoofdkwartier gereed zijn."

"Dit is een uitstekende ontwikkeling voor ons team, Stara Pazova, de regio en Servië als land. We bewijzen hiermee dat we onszelf op de kaart willen zetten en een lange toekomst voor ons zien in de Formule 1. Onze faciliteiten kunnen net zo goed worden als die van de huidige topteams."

Plannen om ook daadwerkelijk een Formule 1-race in Servië te gaan organiseren zijn er vooralsnog niet. Formule 1-baas Bernie Ecclestone richt zijn pijlen liever op de terugkeer van de Verenigde Staten op de kalender, een race in Rusland, India en de straatrace in Rome. Om dit mogelijk te maken zal de Formule 1-kalender mogelijk naar 25 races gaan in de toekomst.