Omstreden PVV-kandidaat trekt zich terug

static

Gidi Markuszower, de nummer vijf op de lijst van de PVV, heeft zich teruggetrokken als kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Hij kreeg de afgelopen tijd veel kritiek te verduren nadat bekend was geworden dat hij in 2008 was aangehouden. Tijdens een viering van zestig jaar Israël in de RAI droeg hij een vuurwapen bij zich.

"De afgelopen twee weken heb ik mogen ervaren wat het betekent om continu onder een negatief vergrootglas te liggen", laat hij in een verklaring weten. "Ik voel mij in een dergelijke positie niet senang en wens niet op die manier de komende vier jaar door het leven te gaan."

De 32-jarige Markuszower was eerder woordvoerder van de Nederlandse tak van de rechtse Israëlische politieke partij Likud en een organisatie die joodse evenementen en synagogen beveiligt.

Hij is niet de eerste die zich van de lijst terugtrekt. Onlangs stapte nummer negen van de kandidatenlijst Mellony van Hemert al op, officieel om medische redenen. Ze was in opspraak gekomen, onder meer omdat ze over haar diploma's zou hebben gelogen.

Omstreden PVV-kandidaat trekt zich terug
Omstreden PVV-kandidaat trekt zich terug (Foto: Novum)