Uitslagen WK IJshockey dag 4

JJdJ1984

Vandaag opnieuw een dag vol met IJshockey in Tilburg. Op deze op één na laatste dag werd er weer druk gespeeld om finaleplaatsen. Morgen zal er voor het laatst worden gespeeld in het Brabantse.

Oekraïne - Japan

Een doldwaze wedstrijd met vooral een doldwaas einde. Oekraïne kwam op voorsprong maar zag vlak voor tijd Japan langszij komen. De Oekraïnse ploeg toonde echter veerkracht en wist vier seconden na de gelijkmaker de winnende treffer binnen te schieten. Deze treffer, anderhalve minuut voor het einde van de wedstrijd zorgde ervoor dat Oekraïne nog altijd zicht blijft houden op promotie naar de A-groep.

Litouwen - Servië

Litouwen heeft er voor gezorgd ook weer een stapje dichterbij Nederland te komen. Voor het eerst in het toernooi wisten de Litouwers een overwinning te pakken. Tadas Kumeliauskas en Arturis Katulis waren voor beide erg belangrijk voor hun ploeg met twee doelpunten. Opmerkelijk was het gebaar van de vrijwilligers werkzaam voor het WK in Tilburg. De helm van goalie Milan Lukovic was te beschadigd en geld voor een nieuwe helm ontbrak bij de Servische ploeg. De vrijwilligers gaven vlak voor de start van de wedstrijd een nieuwe helm die ze gezamelijk betaald hadden.

Nederland - Oostenrijk

Een sterk Nederland zorgde ervoor dat Oostenrijk alle moeite had in de eerste periode. Toch kwamen de Oostenrijkers al na een halve minuut op voorsprong. Na ongeveer zes minuten spelen was het Nederland dat verrassend op gelijke hoogte wist te komen. Daarna was het de beurt aan Oostenrijk om orde op zaken te stellen en dat gebeurde ook. De Oostenrijkers wonnen de wedstrijd met 4-1 en kunnen zich klaar gaan maken voor hun promotie-wedstrijd morgenavond tegen Oekraïne.

Stand

# Team Gespeeld Winst Verlies Punten
1 Oekraïne 4 4 0 12
2 Oostenrijk 4 4 0 12
3 Japan 4 2 2 6
4 Nederland 4 1 3 3
5 Litouwen 4 1 3 3
6 Servië 4 0 4 0

Programma zondag 25 april
13.30 uur
Japan - Litouwen
17.00 uur Nederland - Servië
20.30 uur Oostenrijk - Oekraïne

Foto's van dag 4 kun je hier vinden