Excelsior '31 eerste Hoofdklassekampioen

Michel (methodmich)

Excelsior '31 is vanmiddag de eerste van de zes afdelingskampioenen in de Hoofdklasse geworden. De zaterdaghoofdklasser uit Rijssen greep de titel in de Hoofdklasse C door zelf te winnen van Go-Ahead Kampen (0-2), terwijl concurrent en titelverdediger Harkemase Boys met 3-2 verloor bij Nunspeet.

Met 54 punten uit 24 duels is Excelsior '31 daardoor niet meer in te halen, want met nog twee wedstrijden te spelen is de kloof met Harkema nu zeven punten. In 2005 werd Excelsior '31 ook kampioen, nu is het dus wederom feest.

De overwinning van Excelsior '31 op Go-Ahead Kampen had overigens ook tot gevolg dat [i]Kowet[/i] degradeerde uit de Hoofdklasse C. Ook voor TOGR, spelend in de Hoofdklasse A, viel na een nederlaag op eigen veld tegen Noordwijk (1-4) het doek. DOTO, ook spelend in A, weet dat het in de nacompetitie moet gaan spelen om handhaving.

Inmiddels zijn al aardig wat ploegen uit de Eerste klasse gepromoveerd. Dit zijn Young Boys en Huizen uit 1A, Voorschoten '97, Vitesse Delft en Zwaluwen uit 1B, Heerjansdam uit 1C, SVZW uit 1D en Oranje Nassau en ONS Sneek uit 1E. Door de komst van de Topklasse promoveren dit seizoen meer ploegen naar de Hoofdklasse dan voorheen.